InnoRail 2013 - Vasúti infrastruktúra és innováció Európában

Nemzetközi konferencia és kiállítás

Budapesti Kongresszusi Központ, 2013. október 28-30.

Megkezdődött a jelentkezés az InnoRail 2013 - Vasúti infrastruktúra és innováció Európában című nemzetközi konferenciára és kiállításra.

Már lehet jelentkezni kiállítóként és/vagy támogatói partnerként a 2013. október 28-30. között megrendezésre kerülő magyar vasutas szakma új rendezvényére, az InnoRail 2013-ra (Vasúti infrastruktúra és innováció Európában), melynek a Budapest Kongresszusi Központ ad otthont.

Az InnoRail 2013 a magyar vasútmérnököktől jövő kezdeményezés, ami a továbbiakban kétévente kerül megrendezésre. A három napos nemzetközi, szakmai konferencia életre hívásának célja, hogy fórumot teremtsen a vasúti infrastruktúra különböző szakterületei közti eszmecserére, gyakorlati problémák megvitatására, új, innovatív fejlesztések, eszközök és módszerek bemutatására és megismerésére.

A konferencia tervezett szakmai programját a következő témakörök határozzák meg:

  • Közlekedéspolitikai irányok, a vasúti infrastruktúra fejlesztésének stratégiája, szabályozási környezete és gazdasági kérdései
  • A vasúti pálya szerkezete, építése, fenntartása és üzemeltetése
  • Interoperabilitás, biztosítóberendezési és távközlési rendszerek, korszerű üzemirányítás
  • Vontatási energiaellátás
  • Kockázat, biztonság

A szervezők várják a konferenciára a hazai és a külföldi vasúti infrastruktúra üzemeltetőit, a szakterület ipari partnereit, a kutatókat, a téma valamennyi elméleti és gyakorlati szakemberét.

A konferenciáról és kiállításról, illetve a támogatói lehetőségekről bővebben a konferencia honlapján tájékozódhat: www.innorail2013.org

2013/03/19